Iodura de potasiu va fi distribuita populatiei de catre farmaciile comunitare

  • 24-iun.-2022
Iodura de potasiu va fi distribuita populatiei de catre farmaciile comunitare

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodura de potasiu 65 mg comprimate catre populatie a fost publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populatiei de catre farmaciile comunitare.

Lista acestora este disponibila pe pagina web a Ministerului Sanatatii, la sectiunea “Campanie distributie iodura de potasiu”.

“In termen de 7 zile de la intrarea in vigoare a ordinului, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti transfera comprimatele de iodura de potasiu 65 mg catre farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distributie de medicamente.”, transmite Ministerul Sanatatii

Pentru a intra in posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetatenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie sa le elibereze prescriptia medicala. In baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodura de potasiu 65 mg care le revin.

“Precizam faptul ca in farmacii vor fi disponibile in mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corecta a comprimatelor de iodura de potasiu 65 mg.”, mai precizeaza ministerul.

Comprimatele de iodura de potasiu se administreaza NUMAI in caz de incident nuclear, la indicatiile autoritatilor.

Etichete: iodura de potasiu, distribuire iodura de potasiu, farmacii comunitare iodura de potasiu