Proiect: Tichetele sociale sa fie folosite si pentru cumpararea de medicamente

  • 09-feb.-2023
Proiect: Tichetele sociale sa fie folosite si pentru cumpararea de medicamente

Deputatii au depus un proiect de lege pentru ca tichetele sociale, de care beneficiaza peste 2,5 milioane de romani cu venituri mici, sa poata fi folosite si pentru cumpararea de medicamente.

„Sanatatea oamenilor este esentiala si, din pacate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din Romania nu isi permit sa cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie ca vorbim de tratamente pentru diferite afectiuni cronice, fie de medicamente pentru afectiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor sa cumpere si medicamente, pe langa alimente, prin cardurile sociale”, declara deputata Diana Stoica, potrivit unui comunicat al USR.

Proiectul modifica OUG 63/2022 astfel incat beneficiarii sa poata folosi tichetele sociale de 250 de lei si pentru medicamente, pe langa produse alimentare si mese calde. Initiativa se bazeaza pe faptul ca persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sanatate, pentru ca nu au acces la servicii de sanatate adecvate si, de multe ori, traiesc in conditii precare.

„In urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am inteles cat de util ar fi pentru ei sa poata folosi aceste carduri si pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile sa ajunga mai usor la medicatia necesara si, din acest motiv, sper ca toti colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, sa inteleaga importanta proiectului si sa il voteze”, precizeaza si deputatul Eugen Terente.

De tichetele sociale acordate din fonduri europene (Programul Operational Incluziune si Demnitate Sociala si Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate) pot beneficia pensionarii si persoanele cu dizabilitati cu venituri de pana la 1.500 de lei, familiile cu cel putin doi copii in intretinere si familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei, familiile care primesc ajutor social si persoanele fara adapost.

Etichete: tichete sociale, tichete sociale pentru cumparare medicamente, tichete sociale la farmacie