A fost promulgata legea de majorare a salariilor pentru farmacisti, biologi, biochimisti, chimisti, fizicieni si psihologi

  • 28-apr.-2020
A fost promulgata legea de majorare a salariilor pentru farmacisti, biologi, biochimisti, chimisti, fizicieni si psihologi

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care are ca obiect de reglementare majorarea coeficientilor de salarizare pentru functiile de biochimist, biolog, chimist si fizician, precum si reformularea acestor functii corespunzator treptelor profesionale.

Intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale se anunta ca actul normativ modifica anexa a II-a a Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Actul normativ modifica anexa a II-a a Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Potrivit legii, „personalul din sistemul sanitar care ocupa functiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician si psiholog (…) beneficiaza, incepand cu data de 1 iulie 2020, de salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022”.

Legea va intra in vigoare la data de 1 iulie 2020. Aceasta prevede ca personalul din sistemul sanitar care ocupa functiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician si psiholog (…) beneficiaza, incepand cu data de 1 iulie 2020, de salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022.