Asociatia Farmaciilor si Farmacistilor din Romania (AFFR) s-a lansat oficial

  • 23-mai-2023
Asociatia Farmaciilor si Farmacistilor din Romania (AFFR) s-a lansat oficial

Asociatia Farmaciilor si Farmacistilor din Romania, care s-a lansat oficial la Bucuresti, a fost creata pentru a gestiona si promova interesele farmaciilor si farmacistilor printr-o reprezentare comuna.

“Membrii fondatori reprezinta 4 afaceri de familie cu capital 100% romanesc, cu o experienta bogata in domeniul farmaceutic si o reputatie solida, ghidata de valori autentice. Desi provin din zone geografice si culturi diferite, acestia au descoperit ca se confrunta cu o serie de probleme comune precum statutul fragil al profesiei de farmacist, cadrul legislativ care nu acopera problemele specifice domeniului si nu in ultimul rand carente in comunicarea cu autoritatile.”, potrivit unui comunicat al asociatiei.

Astfel, potrivit sursei citate, s-a nascut nevoia de a fi reprezentati la nivel national prin formarea AFFR, care sa gestioneze si sa promoveze interesele farmaciilor si farmacistilor.
Misiunea asociatiei cuprinde efectuarea de demersuri pentru respectarea si imbunatatirea legislatiei, pentru promovarea eticii profesionale si a normelor de concurenta loiala, pentru promovarea si apararea intereselor comune ale membrilor sai in relatiile cu partenerii, dar si in raport cu autoritatile publice.

“Un scop important este si acela de colaborare si sprijin reciproc in activitatile pe care membrii asociatiei le intreprind, precum si realizarea de actiuni care au ca obiectiv imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si cresterea calitatii vietii.”, mai precizeaza AFFR.
Directoratul Executiv al Asociatiei Farmaciilor si Farmacistilor din Romania va fi asigurat de catre ”Public Affairs Solutions”, prin Vladimir Manastireanu, Managing Director in cadrul companiei specializate in afaceri publice si relatii guvernamentale.

“Vladimir a detinut numeroase roluri de conducere, ocupand in trecut functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, secretar de stat in aparatul de lucru al vicepremierului, secretar general adjunct al Guvernului Romaniei, subprefect al judetului Tulcea si parlamentar in Camera Deputatilor.”, se mai arata in comunucatul asociatiei.

Asociatia Farmaciilor si Farmacistilor din Romania isi propune sa lucreze in beneficiul pacientului, sa dezvolte servicii adaptate nevoilor acestuia, sa redea prestigiul profesiei de farmacist si sa insufle actualilor si viitorilor antreprenori dorinta de a-si aduce aportul in evolutia unui domeniu care inca mai are multe praguri de depasit.

Cateva dintre initiativele de pe agenda asociatiei:

  • Caravana Farmacistilor – Program educational prin intermediul caruia liceenii fac cunostinta cu profesia de farmacist, fiind implicat personalul de specialitate, expertii din domeniu dar si proprietarii de farmacii care sa impartaseasca din experienta proprie.
  • Formularea de completari pentru codurile de etica si bune practici existente pentru domeniul farmaceutic.
  • Formularea unor strategii pe termen mediu si lung in vederea multiplicarii serviciilor disponibile in farmacii.
  • Elaborarea in colaborare cu organisme neguvernamentale sau guvernamentale a unor strategii specifice in probleme de ordin general care au legatura cu starea de sanatate a populatiei.

Sursa foto: AFFR

Etichete: AFFR, asociatie farmacisti