EMA: Planuri pentru reducerea deficitului de antibiotice la nivelul UE

  • 31-mart.-2023
EMA: Planuri pentru reducerea deficitului de antibiotice la nivelul UE

Consiliul de administratie al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) a fost informat, in cadrul reuniunii din lun amartie 2023, cu privire la eforturile in desfasurare ale Grupului executiv de conducere al EMA pentru lipsa si siguranta medicamentelor (Group on Shortages and Safety of Medicinal Products – MSSG) de a monitoriza indeaproape cateva lipsuri critice de medicamente in UE/SEE, in special medicamentele care contin antibioticul amoxicilina.

“De la ultima reuniune a Consiliului de administratie, MSSG a incurajat statele membre ale UE sa ia in considerare flexibilitatile nationale de reglementare pentru a permite distribuirea de medicamente care ar putea sa nu fie autorizate in statele lor membre.

In plus, autoritatile de reglementare din UE s-au intalnit cu principalele parti implicate in lantul de aprovizionare cu amoxicilina pentru a oferi sprijin de reglementare pentru a creste capacitatea de productie.”, scrie intr-un comunicat al EMA.

La cea mai recenta intalnire din 15 martie, MSSG a discutat despre planurile de reducere a deficitului de antibiotice pentru sezonul urmator de toamna/iarna.

“EMA, in cooperare cu Autoritatea pentru raspuns in situatii de urgenta de sanatate si pregatire a Comisiei Europene (European Commission’s Health Emergencies and Preparedness Response Authority – DG HERA), va mentine legatura cu producatorii cheie pentru a discuta despre capacitatea de productie si previziunile cererii pentru un grup selectat de antibiotice critice.”, mai transmite Agentia.