FDA a autorizat primul tratament pentru depresia postpartum

  • 08-aug.-2023
FDA a autorizat primul tratament pentru depresia postpartum

Agentia americana pentru alimente si medicamente (FDA) a autorizat pentru prima data un medicament pentru tratamentul depresiei postpartum, o afectiune cu care se confrunta multe femei dupa nastere, relateaza AFP si Agerpres.

Zurzuvae, produs de laboratoarele Sage Therapeutics, este „primul medicament oral indicat pentru tratamentul depresiei postpartum la adulti”, transmite FDA, intr-un comunicat.

„A avea acces la un medicament pe cale orala va fi o optiune benefica pentru multe dintre aceste femei care se confrunta cu sentimente extreme si care, uneori, pun viata in pericol”, in special prin ganduri suicidare, a mai afirmat Tiffany Farchione, sefa departamentului de psihiatrie din cadrul FDA, potrivit surselor citate.

FDA citeaza doua studii in cadrul carora pacientele care au primit Zurzuvae „au prezentat imbunatatiri semnificativ mai bune ale simptomelor lor decat cele din grupul placebo”.

In prezent, aproximativ una din opt femei care au nascut prezinta simptome de depresie postpartum si, dintre acestea, doar un sfert primesc tratament, subliniaza Asima Ahmad, manager medical al companiei Carrot Fertility.

Etichete: depresia postpartum, FDA