Politica de pret si de dezvoltare a industriei farmaceutice, intr-un document programatic

  • 04-oct.-2022
Politica de pret si de dezvoltare a industriei farmaceutice, intr-un document programatic

Politica de pret si politica de dezvoltare a industriei farmaceutice trebuie sa rezulte intr-un document programatic, iar in acest sens a fost infiintat un grup de lucru, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

In context, demnitarul a subliniat si lipsa de interes a unor producatori sau distribuitori sa aduca anumite medicamente si, implicit, disparitia acestora de pe piata din Romania, pentru ca au mers la exportul paralel.

“Politica medicamentului este acea politica care face posibile doua lucruri – accesibilitatea medicamentelor, pe de o parte, din punct de vedere al pretului pe care statul sau omul il plateste pentru medicament si cel de-al doilea lucru, la fel de important, este cel care tine medicamentele pe piata si trebuie sa existe un echilibru care sa pastreze medicamentele pe piata. Acest echilibru in cazul multor medicamente care lipsesc nu mai exista si trebuie sa reparam acest lucru din punct de vedere legislativ si, cu siguranta, va depasi nivelul Ministerului Sanatatii, nivelul de decizie legislativa, fie la nivelul Guvernului, fie la nivelul Parlamentului, incat sa putem sa asiguram medicamente pe piata”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Etichete: politica medicamentului, industria farmaceutica, medicamente romania, rafila