Propunere: Farmaciile sa devina centre de testare si vaccinare anti-Covid

  • 01-mart.-2021
Propunere: Farmaciile sa devina centre de testare si vaccinare anti-Covid

Presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, fostul ministru al Sanatatii, Dr. Nelu Tataru, propune, printre altele, ca farmaciile sa devina centre de testare si vaccinare anti-COVID dupa modelul altor tari europene.

Ideea fostului ministru a venit in urma unei intalniri cu Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost si posibilitatea populatiei de a se testa in cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a si intamplat in anumite state din UE, precum Italia. In acest mod, cei care decid sa se testeze, indiferent daca sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranta unui test efectuat corect, fara eroarea care poate aparea prin testarea proprie la domiciliu. Nu putem exclude nicio discutie prin care, in viitorul apropiat, farmaciile sa poata avea acces la vaccinarea populatiei”, a scris Nelu Tataru pe pagina sa de Facebook.

In cadrul aceleiasi intalniri s-a mai vorbit si despre ideea distribuirii de medicamente la domiciliu in cazul persoanelor bolnave cronic sau aflate in incapacitate.

Am abordat un subiect extrem de important si semnalat tot mai des: dorinta de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate in incapacitatea de a se deplasa pentru a-si achizitiona medicamentatia. Aceste persoane sunt nevoite, in prezent, sa recurga la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, aceasta categorie vulnerabila primeste medicamentatia cu intarziere sau nepastrata in conditii optime la transport”, mai precizeaza fostul ministrul al Sanatatii.