Valcea: Farmacii anchetate pentru eliberarea a sute de retete pe numele unor persoane decedate

  • 04-oct.-2022
Valcea: Farmacii anchetate pentru eliberarea a sute de retete pe numele unor persoane decedate

Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CAS) Valcea a sesizat organele de cercetare penala in cazul a 17 farmacii din judet care, in urma controalelor, au fost descoperite ca au eliberat sute de retete compensate si gratuite pe numele unor persoane decedate.

“La nivelul unui numar de 17 farmacii din judetul Valcea au fost constatate cu prilejul controalelor operative efectuate in trimestrul III 2022, o serie de evidente de fapt din care a rezultat eliberarea de medicamente de catre aceste farmacii, prin imputerniciti care au ridicat medicamentele in numele beneficiarilor prescriptiilor medicale, completand componenta ‘Eliberare’ a prescriptiilor medicale prin utilizarea datelor unor persoane decedate. Din perspectiva aspectelor constatate si inaintate de catre echipele de control, in calitate de director general si reprezentant legal al Casei de Asigurari de Sanatate Valcea, am obligatia legala de a efectua demersul de sesizare a organelor competente de cercetare”, a declarat directorul CAS Valcea, Alin Voiculet, potrivit Agerpres.

Conducerea institutiei a mai subliniat ca ancheta va viza doar farmaciile unde au fost constate astfel de situatii. La una dintre acestea ar fi fost descoperite 600 de retete eliberate in acest fel.

Etichete: farmacii valcea, eliberare retete compensate si gratuite, cas valcea