Vaccinul Imvanex a fost autorizat in UE pentru utilizare impotriva variolei maimutei

  • 25-iul.-2022
Vaccinul Imvanex a fost autorizat in UE pentru utilizare impotriva variolei maimutei

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat variola maimutei drept urgenta sanitara globala, cel mai inalt nivel de alerta. Pana in prezent, au fost raportate aproximativ 16.000 de cazuri in 75 de tari, cele mai multe in Europa.

Astfel, Comisia Europeana si-a dat acordul pentru ca vaccinul Imvanex sa fie comercializat ca o masura de protectie medicala impotriva variolei maimutei, relateaza Reuters si AFP.

Decizia vine dupa ce Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat, la finalul saptamanii trecute, extinderea utilizarii acestui vaccin.

”Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat extinderea indicatiei vaccinului antivariolic Imvanex pentru a include protectia adultilor impotriva variolei maimutei”, a precizat autoritatea sanitara europeana intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Vaccinul Imvanex, produs de compania daneza Bavarian Nordic, este autorizat in Uniunea Europeana din 2013 pentru prevenirea variolei. A fost aprobat pentru a fi utilizat impotriva variolei maimutei avand in vedere similitudinea dintre acest virus si virusul variolei.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA a inceput evaluarea datelor pentru a extinde utilizarea vaccinului Imvanex impotriva variolei maimutei, la inceputul lunii iulie.

Etichete: vaccin imvanex, bavarian nordic, vaccin variola maimutei