Intreruperea productiei tuturor concentratiilor de Natpar (hormon paratiroidian)

  • 24-oct.-2022
Intreruperea productiei tuturor concentratiilor de Natpar (hormon paratiroidian)

Productia tuturor concentratiilor de Natpar va fi intrerupta la nivel mondial la sfarsitul anului 2024, din cauza problemelor de productie ce nu au putut fi rezolvate. Prin urmare, medicamentul Natpar nu va mai fi disponibil pe piata, la nivel global, informeaza compania Takeda.

Compania transmite ca intentioneaza ca, dupa anul 2024, sa furnizeze cantitatile de Natpar existente la acel moment, pana la epuizarea sau expirarea stocului. Totodata, a anuntat ca va oferi informatii actualizate inainte de data de oprire a productiei si inaintea oricaror intreruperi ulterioare a aprovizionarii.

Informatii suplimentare referitoare la problema de siguranta

• Medicamentul Natpar este indicat ca tratament adjuvant al pacientilor adulti cu hipoparatiroidism cronic, care nu poate fi controlat in mod adecvat doar cu terapia standard.

• Compania Takeda a decis sa opreasca productia tuturor concentratiilor de Natpar incepand cu sfarsitul anului 2024, din cauza problemelor de productie nerezolvate.

• Takeda va furniza informatii actualizate inainte de data de incheiere a productiei la sfarsitul anului 2024 si inaintea oricaror intreruperi ulterioare a aprovizionarii.

“Productia tuturor concentratiilor de Natpar va fi intrerupta la sfarsitul anului 2024. Pentru a se asigura ca pacientii existenti pot primi tratament in continuare, profesionistilor din domeniul sanatatii li se solicita sa nu initieze tratament cu Natpar la niciun pacient nou, indiferent de concentratie.”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Etichete: medicamentul natpar, hipoparatiroidism cronic, tratament hipoparatiroidism, takeda