Deficit de aprovizionare in cazul unui medicament destinat adultilor cu diabet zaharat

  • 13-feb.-2023
Deficit de aprovizionare in cazul unui medicament destinat adultilor cu diabet zaharat

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), de comun acord Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) si cu Novo Nordisk Farma S.R.L. informeaza profesionistii din domeniul sanatatii despre cererea crescuta pentru medicamentul Ozempic, care a generat cu intermitenta deficit de stoc, situatie anticipat sa persiste pe tot parcursul anului 2023.

Ozempic este indicat pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 2 insuficient controlat, ca tratament adjuvant la dieta si exercitii fizice:

• sub forma de monoterapie atunci cand administrarea de metformin este considerata inadecvata din cauza intolerantei sau contraindicatiilor;

• in asociere cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat.

Potrivit unui comunicat, cererea mai mare decat cea anticipata a generat un deficit de Ozempic, iar deficitul de stoc va fi intermitent si va continua pe tot parcursul anului 2023.

“Deficitul de aprovizionare nu este determinat de o problema de calitate a produsului sau de o problema de siguranta. Va solicitam sprijinul pentru a informa pacientii care utilizeaza Ozempic 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg solutie injectabila in stilou injector (pen) preumplut despre aceasta situatie si pentru ca pacientii care risca sa ramana fara Ozempic 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg solutie injectabila in stilou injector (pen) preumplut, sa fie trecuti pe un alt agonist de receptor al peptidei umane 1 asemanatoare glucagonului, sau alt tratament alternativ, conform disponibilitatii de pe piata. .”, se precizeaza in comunicarea catre profesionistii din domeniul sanatatii.

Etichete: medicament diabet zaharat tip 2, ozempic, semaglutida