A inceput digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente

  • 03-nov.-2023
A inceput digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente

Ministerul Sanatatii a demarat procedura ce inseamna o reforma majora in Sanatate, cu finantare prin PNRR. Este vorba de digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente.

Potrivit ministerului, implementarea proiectului presupune crearea unei baze de date care va cuprinde toate informatiile referitoare la medicamentele comercializate in Romania, de la autorizarea acestora, pana la eliberarea catre pacienti.

Tot in cadrul proiectului se va dezvolta un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piata din Romania, care implica interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel national intr-o solutie unica e-Sanatate.

Obiectivele specifice proiectului sunt:

• Identificarea nevoii reale de medicamente pentru pacientii din Romania;
• Elaborarea de politici si strategii sustenabile in domeniul farmaceutic;
• Interoperabilitarea bazelor de date privind medicamentele;
• Dezvoltarea unui modul in cadrul SER necesar procesului de aprobare / corectie anuala a preturilor la medicamente de uz uman;
• Digitalizarea procesului de autorizare de catre Ministerul Sanatatii a unitatilor farmaceutice;

Aceasta investiti se ridica la peste 200.000 de euro, bani din PNRR, si se realizeaza in parteneriat cu Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Etichete: raportare stoc medicamente, digitalizare sistem sanatate, politici domeniul farmaceutic