Antibiotice Iasi | Cresterea productiei de medicamente critice

  • 06-iun.-2024
Antibiotice Iasi | Cresterea productiei de medicamente critice

Antibiotice Iasi va beneficia de finantare europeana de 100 milioane de euro pentru cresterea productiei de medicamente critice.

“Investitia va fi pe trei componente: una de cercetare, una de productie si una de resursa umana, pentru ca trebuie sa ne gandim si la viitor. Investitia este deja negociata cu Comisia Europeana, suntem in ultimele etape. De asta am vrut sa ma intalnesc cu conducerea Antibiotice. In negocierea cu Comisia Europeana vom avea acest proiect predefinit astfel incat finantarea sa vina direct la Antibiotice Iasi”, a declarat Adrian Caciu, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, potrivit Agerpres.

Conform demnitarului, compania Antibiotice SA va asigura in primul rand consumul intern, iar surplusul va merge catre export.

Directorul general al Antibiotice SA Iasi, Ioan Nani, a declarat ca Germania si Romania sunt singurele state care au depus in programul STEP (Strategic Technologies for Europe Platform) derulat de Uniunea Europeana pentru a dezvolta productie de medicamente critice pentru consumul populatiei.

“Eforturile investitionale se vor duce spre un centru nou de cercetare care va consolida productia de medicamente la Iasi si in doua situri noi de productie, pentru care Europa are inca probleme in asigurarea consumului real pentru populatie. Si in America se discuta intens despre productia de medicamente critice. Am primit azi o veste minunata de la domnul ministru, ca suntem aproape de aprobarea acestei investitii de 100 milioane de euro”, a afirmat directorul general al Antibiotice Iasi, potrivit sursei citate.

Medicamentul critic este acel medicament care prin lipsa lui din farmacii pune in dificultate actul de insanatosire a populatiei. Directorul general al Antibiotice SA Iasi a afirmat, totodata, ca se doreste sa fie creascuta productia de medicamente critice de la 25 de produse, cate sunt acum in portofoliul companiei, la 45.

Etichete: medicamente critice, productie de medicamente, antibiotice iasi