Antibiotice Iasi: Finantare pentru o investitie in capacitati de productie si cercetare

  • 19-mai-2023
Antibiotice Iasi: Finantare pentru o investitie in capacitati de productie si cercetare

Antibiotice SA, cel mai important producator roman de medicamente generice a obtinut, in urma apelului de proiecte finantate prin HG 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, acordul pentru finantarea proiectului „Capacitate de productie, ambalare si depozitare produse sterile, solutii si topice”.

Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea totala a proiectului este de 200.101.617 lei, din care ajutorul de stat este in valoare de 85.002.772 milioane lei, restul fiind asigurat din resurse proprii.
Aceasta investitie face parte din Planul de Dezvoltare Strategica al companiei “The Future together 2020-2030”, care tinteste multiplicarea profitului, a cifrei de afaceri cu impact asupra majorarii cotelor de piata detinute de Antibiotice pe piata locala si internationala.

“Viitoarea capacitate de productie si logistica va asigura fabricatia de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv solutii sterile injectabile si produse topice sterile. Compania fructifica, astfel, expertiza in domeniul fabricatiei de pulberi sterile injectabile, prin abordarea unui nou segment de medicamente destinat spitalelor (solutiile sterile dozate in flacoane de sticla), precum si afectiunilor dermatologice si oftalmice (topice sterile). Fabricarea acestor noi tipuri de medicamente va contribui strategic la sustinerea sistemului national de sanatate si majorarea exporturilor, cu impact asupra cresterii cifrei de afaceri in orizontul anilor 2030.”, transmite Antibiotice Iasi.

Totodata, prin implementarea acestei investitii se vor consolida cele 1350 de locuri de munca existente pe platforma, infiintand noi locuri de munca, mai ales in domeniul cercetarii si dezvoltarii de produs.

“Mentionam ca investitia face parte din cele 85 de proiecte considerate prioritare in Strategia pentru cercetare si inovare regionala prin specializare inteligenta (RIS 3 Nord-Est), care va asigura dezvoltarea Regiunii de Nord-Est.”, mai precizeaza compania farmaceutica.

Sursa foto: Antibiotice Iasi

Etichete: antibiotice iasi, finantare antibiotice iasi, productie antibiotice iasi