Antibiotice Iasi precizeaza ca poate produce zilnic 10.000 de tratamente anti-coronavirus

  • 07-apr.-2020
Antibiotice Iasi precizeaza ca poate produce zilnic 10.000 de tratamente anti-coronavirus

Antibiotice Iasi precizeaza ca poate produce 20.000 de tratamente anti-coronavirus in 48 de ore daca ar avea acces la substanta activa.

Unul dintre tratamentele despre care se presupune ca are efect asupra pacientilor cu coronavirus poate fi produs la Antibiotice Iasi. Directorul Ioan Nani spune ca ar putea produse usor mii de tratamente dar accesul la materia prima este dificil. Directorul fabricii sustine ca are negocieri in India si China pentru a convinge autoritatile de acolo sa deblocheze pentru Romania peste 2 tone de substanta activa necesara producerii hidroxiclorochinei.

”Nu e greu de facut hidroxiclorochina. Din punctul de vedere al complexitatii tehnologice este un produs obisnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursa de substanta activa. Furnizorii au crescut foarte mult preturile, chiar si de 100 de ori, iar principalii sunt in China si India, iar acele tari au limitat exportul, India l-a interzis”, a declarat Ioan Nani. Directorul Antibiotice Iasi spune ca tine legatura cu doua fabrici din India si una din China pentru a aduce aceasta substanta activa.

”Daca il aducem putem comprima un milion de comprimate, adica 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane in 48 de ore. Incercam sa determinam autoritatile din India sa deblocheze pentru noi cateva tone, 2-3 tone de substanta activa”, a mai precizat directorul Antibiotice Iasi.

Odata produs medicamentul in tara, este nevoie si de autorizare din partea Agentiei Nationale a Medicamentului, dar este de asteptat ca aceasta sa fie acordata foarte rapid.

Pe acelasi subiect