Banca Europeana de Investitii si Antibiotice Iasi au semnat un acord de consultanta

  • 20-apr.-2023
Banca Europeana de Investitii si Antibiotice Iasi au semnat un acord de consultanta

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Antibiotice SA au semnat un acord de consultanta privind dezvoltarea strategica a platformei industriale a companiei.

Reprezentanti la nivel inalt ai Bancii Europene de Investitii si ai companiei Antibiotice SA au semnat, la Luxemburg, un acord de servicii de consultanta prin care expertii BEI, impreuna cu consultanti externi vor colabora cu expertii Antibiotice SA pentru a identifica optiuni de cres tere si dezvoltare a companiei Antibiotice pe plan intern si international.

Acordul cuprinde printre altele:

• evaluarea posibilitatilor de extindere si diversificare a portofoliului de medicamente al companiei;
• identificarea tendintelor in ceea ce priveste parteneriatele atat cu companii din lantul valoric al industriei farmaceutice europene, cat si cu platforme tehnologice cu capabilit ati complementare cu ale Antibiotice SA, pentru a identifica potentiale oportunitati de dezvoltare;
• recomandarea celor mai bune practici pentru organizarea si extinderea proceselor industriale ale companiei Antibiotice SA.

“Consultanta oferita de expertii Bancii Europene de Investitii va sustine viziunea noastra privind integrarea in lantul valoric al industriei farmaceutice europene cat si participarea la productia europeana de substante active pe fondul strategiei privind reducerea dependentei de materii prime de pe pietele terte. De asemenea, vom colabora cu reprezentantii BEI pentru atingerea obiectivelor noastre privind dezvoltarea sustenabila prin diversificarea portofoliului si investitii durabile pentru a ne redefini viitorul si a ne mentine statutul de cel mai important producator roman de medicamente generice, de importanta strategica pentru Romania”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice Iasi, potrivit unui comunicat de presa.

“Prin serviciile de consultanta oferite in ceea ce priveste bunele practici internationale dorim sa sprijinim Antibiotice SA in optimizarea proceselor companiei, precum si mai buna pozitionare a medicamentelor generice fabricate de catre aceasta, ceea ce va produce un efect pozitiv asupra pietei farmaceutice din Romania”, a declarat si Hristo Stoykov, Directorul Departamentului de Consultanta din cadrul BEI.

Potrivit sursei citate, managementul Antibiotice a stabilit un plan de afaceri bazat pe o dezvoltare durabila a companiei in conditiile in care tranzitia catre o economie ce presupune adaptarea proceselor si tehnologiilor in vederea reducerii impactului asupra mediului, devine tot mai stringenta.

Astfel, in perspectiva anilor 2030, Antibiotice isi propune consolidarea unui portofoliu de produse echilibrat si sustenabil prin atragerea a 100 de noi produse, atat prin achizitii de licente cat si prin cercetare proprie.

Etichete: antibiotice iasi, banca europeana de investitii