Bayer Pharmaceuticals | O noua perspectiva asupra sanatatii femeilor

  • 26-mart.-2024
Bayer Pharmaceuticals | O noua perspectiva asupra sanatatii femeilor

In cadrul evenimentului anual Pharma Media Day 2024, Bayer a prezentat cele mai recente progrese din procesul de transformare a activitatii sale farmaceutice pentru stimularea cresterii durabile, pe termen lung, ca parte din strategia sa pentru divizia farmaceutica.

„Am facut progrese semnificative in cresterea valorii portofoliului nostru, demonstrand clar ca strategia de cercetare si dezvoltare revizuita produce efecte”, a declarat Stefan Oelrich, membru Board of Management Bayer AG si Presedintele Bayer Pharmaceuticals. „In acelasi timp, ne extindem prezenta in arii terapeutice esentiale, realizand progrese importante si asigurandu-ne ca putem livra medicamentele noastre unui numar cat mai mare de pacienti”, a mai adaugat acesta, potrivit unui comunicat de presa.

Mai exact, compania si-a consolidat motorul de inovare cu un accent clar pe cercetare in patru arii terapeutice de baza (boli cardiovasculare, oncologie, imunologie si neurologie si boli rare), si-a extins capacitatea prin colaborari si achizitii de companii platforma si a imbunatatit calitatea gamei de produse prin selectarea riguroasa a portofoliului.

„Am lucrat cu sarguinta in cercetare si dezvoltare in ultimele 24 de luni si facem progrese importante in reconstruirea unui portofoliu sanatos de produse”, a declarat Christian Rommel, membru al Comitetului Executiv al Bayer Pharmaceuticals si Head of Research and Development. „Vom continua sa avansam intr-un ritm rapid, in special prin generarea sustenabila de noi medicamente experimentale (Investigational New Drug Applications) si mai inovatoare, prin cresterea contributiilor de la companiile platforma si prin explorarea de noi parteneriate sau tranzactii atractive”.

Prin propunerea unui portofoliu de tratamente inovatoare, Bayer investeste in extinderea optiunilor terapeutice si in cresterea standardului de ingrijire pentru femeile aflate la menopauza.

Pana in 2030, se estimeaza ca populatia mondiala de femei aflate la menopauza va creste la 1,2 miliarde, cu 47 de milioane de femei intrand anual in aceasta etapa a vietii. Peste o treime din femeile aflate la menopauza raporteaza simptome grave, care pot dura 10 ani sau mult, dupa ultima perioada de menstruatie, ceea ce are un impact semnificativ asupra calitatii vietii acestora. Cu toate acestea, aproximativ 30% dintre femeile care consulta un medic specialist din cauza simptomelor moderate pana la severe nu au primit niciun tratament.

„Multe femei din lume sufera de simptome vasomotorii in timpul tranzitiei la menopauza, care, impreuna cu tulburari ale somnului, sunt simptome des intalnite si pot avea un impact considerabil asupra calitatii vietii acestora”, a declarat Cecilia Caetano, Director Afaceri Medicale Globale privind Sanatatea Femeilor la Bayer AG. „Ne-am luat angajamentul sa facem progrese in domeniul stiintei si sa rupem tacerea prin sporirea educatiei, a gradului de constientizare si sa extindem variantele de tratament pentru a sprijini femeile in toate etapele vietii lor”.

Asigurarea unei cresteri continue in oncologie

Potrivit sursei citate, Bayer face progrese importante spre a deveni o companie de top in domeniul oncologiei.

„Ne-am crescut capacitatile de dezvoltare in domeniul oncologiei de precizie pentru a deschide calea urmatoarei generatii de terapii revolutionare si a construi un portofoliu solid si sustenabil in domeniile cailor intrinseci tumorale, imuno-oncologie si radioterapii specifice”, a declarat Dominik Ruettinger, MD, Ph.D., Head of Research and Early Development in Oncology, in cadrul Bayer AG. „Prin abordarea nevoilor medicale importante nesatisfacute in domeniul ingrijirii cancerului, urmarim sa impingem limitele inovarii pentru a le furniza pacientilor medicamente cu impact, adecvate nevoilor lor personale.”

Alaturi de bolile cardiovasculare, cancerul ramane una dintre principalele cauze de deces din lume. In ciuda tuturor progreselor inregistrate pana acum, numarul acestora se preconizeaza ca va creste. Observatiile indica faptul ca populatia de pacienti care sufera de cancer este in schimbare, mai multi pacientii fiind mai tineri la primul diagnostic, iar mai multi pacienti sunt diagnosticati in etape timpurii ale bolii. Acesti pacienti au nevoie de medicamente mai eficace si mai „blande”, mai usor de tolerat, precum si terapii care au rolul de a depasi rezistenta la medicamente.

Potrivit comunicatului remis Formare Farma, Bayer a investit sume semnificative in inovarea in aceste domenii, axandu-se pe extinderea gamei de tinte medicamentoase ce reprezinta o adevarata vulnerabilitate a cancerului si accelerand procesul de dezvoltare de medicamente.

Prin achizitionarea companiei Vividion si a platformei sale de chemoproteomice de top in industrie, Bayer si-a consolidat cercetarea farmaceutica si portofoliul in domeniul moleculelor mici si a terapiilor de precizie. Tehnologia inovatoare a Vividion permite identificarea de puncte de legatura necunoscute anterior sau tinte care nu pot fi tratate, pentru a genera noi medicamente, in cazul unor indicatii cu nevoi medicale ridicate, neacoperite.

Respectarea promisiunii in domeniul terapiei celulare si a terapiei genice

Terapiile celulare si terapiile genice permit noi abordari de tratament cu potential transformativ, care ar putea, in cele din urma, sa opreasca sau sa inverseze boli, printr-o interventie unica. Investitiile continue ale Bayer in domeniu – de la cercetarea timpurie, pana la facilitarea accesului prin capacitati si platforme de productie – subliniaza semnificatia terapiilor ca un viitor motor cheie de crestere pentru companie si confirma angajamentul de a transforma promisiunile in tratamente tangibile pentru pacienti.

Bayer, impreuna cu subsidiarele sale, BlueRock si AskBio, propune un portofoliu competitiv pentru terapia celulara si terapia genica pre-clinica si clinica.

„Din 2020, Bayer a investit peste 3,5 miliarde de euro pentru crearea de platforme tehnologice pentru descoperirea si dezvoltarea de terapii celulare si terapii genice – doua dintre domeniile aflate in cea mai mare crestere si mai competitive din ingrijirea medicala moderna”, a declarat Christian Rommel, membru al Comitetului Executiv al Bayer Pharmaceuticals si Head of Research and Development. „Suntem incantati de progresul important pe care il avem cu platformele noastre terapeutice diverse si de ultima generatie. Desi aceste programe sunt intr-o etapa incipienta, suntem increzatori ca le vom putea transforma in beneficii reale pentru pacienti, in viitor.”

Etichete: bayer, portofoliu bayer, pharma