Campanie nationala de constientizare privind importanta vaccinarii

  • 04-aug.-2023
Campanie nationala de constientizare privind importanta vaccinarii

Ministerul Sanatatii a demarat o campanie nationala de informare si constientizare asupra importantei vaccinarii, sub sloganul „Stiu, nu doar sper ca o sa fiu bine! Ma vaccinez!”.

Campania de informare si constientizare consta in promovarea unor mesaje audio si video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebelusi, copii si adolescenti, varsta a III-a, persoanele aflate in grupe de risc si se va desfasura in urmatoarele trei luni, transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

Obiectivul campaniei de vaccinare este cresterea interesului publicului pentru aceasta masura esentiala de sanatate publica.

“Trebuie sa recunoastem faptul ca in perioada pandemiei COVID-19 a scazut increderea in vaccinare. Acum, prin aceasta campanie de informare si constientizare, dar si prin altele care vor urma, Ministerul Sanatatii isi exercita rolul sau esential, de a incuraja vaccinarea populatiei, considerand insa ca aceasta nu este o actiune obligatorie, ci puternic recomandata pentru cetateni, iar decizia individuala trebuie luata in mod informat, pe baza datelor stiintifice. Acest lucru il face actuala campanie, care-i indeamna pe cetateni sa se informeze asupra beneficiilor vaccinarii pentru sanatatea lor si a celor dragi.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, obiectivul general al Ministerului Sanatatii, cuprins si in cadrul Strategiei Nationale de Vaccinare 2023-2030, document aflat in curs de aprobare, il reprezinta „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure si eficace, care sa contribuie la o stare de sanatate mai buna a populatiei, astfel incat oricine, oricand si la orice varsta sa beneficieze de vaccinuri in folosul propriei sanatati si a starii sale de bine”.

Etichete: vaccinarea, importanta vaccinarii, ministerul sanatatii