Colegiul Farmacistilor Iasi: Legislatia cu privire la medicatia expirata este incomplet reglementata

  • 14-sept.-2022
Colegiul Farmacistilor Iasi: Legislatia cu privire la medicatia expirata este incomplet reglementata

Conducerea filialei din Iasi a Colegiului Farmacistilor din Romania sustine ca este nevoie ca autoritatile sa demareze un set de actiuni coerente privind recuperarea deseurilor medicamentoase de la populatie.

Presedintele Gabriela Tataranga spune ca este necesara o reglementara mai clara si riguroasa a legislatiei privind medicamentele expirate.

“In acest moment legislatia cu privire la medicatia expirata primita de la pacient este incomplet reglementata in Romania. Intr-adevar, de multe ori ne confruntam cu situatia in care pacientul vine cu o punga de medicamente si spune ca acestea sunt expirate. In acest moment farmacia, conform legislatiei, nu este obligata sa primeasca medicatia expirata de la pacient. Si atunci noi ne gasim undeva la mijloc. Cred ca e cazul ca autoritatile implicate in acest demers sa gaseasca solutii coerente care sa functioneze in mod real”, a declarat presedintele Colegiului Farmacistilor Iasi, Gabriela Tataranga, potrivit Agerpres.

In perioada 16 – 18 septembrie 2022, Colegiul Farmacistilor din Romania – Filiala Iasi, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si al altor parteneri institutionali, organizeaza o campanie de colectare corespunzatoare a medicamentelor ramase neutilizate si sau expirate provenite de la populatie.

Etichete: legislatie medicamente, medicamente expirate, colectare medicamente populatie, colegiul farmacistilor iasi