Deficit temporar de aprovizionare pentru paclitaxel legat de albumina

  • 04-apr.-2023
Deficit temporar de aprovizionare pentru paclitaxel legat de albumina

De comun acord cu Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) si Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), compania Teva Pharmaceuticals S.R.L. informeaza profesionistii din domeniul sanatatii cu privire la urmatoarele:

• Cresterea cererii in Europa pentru paclitaxel legat de albumina sub forma de nanoparticule va duce la un deficit temporar de aprovizionare pe unele piete din UE. Un deficit temporar pentru Pazenir este asteptat incepand cu luna ianuarie 2023 si pana in luna iulie 2023.
• Anumite tari europene vor fi afectate de aceasta situatie, inclusiv Romania, Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Grecia, Italia, Tarile de Jos, Portugalia si Spania.
• Productia de Pazenir (paclitaxel legat de albumina sub forma de nanoparticule) a fost crescuta semnificativ. In plus, lucram cu autoritatile din domeniul sanatatii si cu personalul din lantul de aprovizionare pentru a evalua modul in care pot fi facute alocarile intre tari.

Contextul deficitului temporar de aprovizionare

Paclitaxel legat de albumina sub forma de nanoparticule este indicat:

• ca monoterapie pentru tratamentul cancerului de san metastatic la pacienti adulti la care tratamentul de prima linie pentru boala metastatica nu a fost eficace si pentru care tratamentul standard continand antraciclina nu este indicat;
• in asociere cu gemcitabina in tratamentul de prima linie la pacienti adulti cu adenocarcinom pancreatic metastatic;
• in asociere cu carboplatina in tratamentul de prima linie al cancerului pulmonar altul decat cel cu celule mici la pacientii adulti care nu sunt eligibili pentru interventia chirurgicala si/sau radioterapia cu potential curativ.

Deficitul temporar de aprovizionare se datoreaza cresterii semnificative a cererii in Europa pentru paclitaxel legat de albumina sub forma de nanoparticule.

Ratiopharm GmbH (parte a grupului Teva) este detinatorul autorizatiei de punere pe piata pentru Pazenir, o versiune generica de paclitaxel legat de albumina sub forma de nanoparticule si este unul dintre furnizorii acestui medicament in UE.

“Lipsa de aprovizionare nu este legata de un defect de calitate al produsului sau de o problema de siguranta. In timpul acestei lipse temporare de Pazenir (paclitaxel legat de albumina sub forma de nanoparticule), va rugam, daca este posibil, sa luati in considerare optiuni alternative de tratament pentru pacientii dumneavoastra, in functie de rationamentul clinic si de disponibilitatea pietei. Vom continua sa oferim actualizari cu privire la situatia actuala a aprovizionarii catre autoritatile locale de sanatate pe masura ce noi informatii devin disponibile.”, mai informeaza compania Teva Pharmaceuticals S.R.L.

Etichete: deficit de aprovizionare medicament, paclitaxel legat de albumina