Farmacistii si medicii acuzati acum 10 ani in dosarul retetelor false, achitati definitiv

  • 19-mai-2022
Farmacistii si medicii acuzati acum 10 ani in dosarul retetelor false, achitati definitiv

34 de persoane, printre care medici si farmacisti, acuzati pentru savarsirea unor infractiuni de inselaciune, uz de fals, dare de mita si spalarea banilor, au fost achitati definitiv de Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii au constat ca faptele s-au prescris.

In anul 2012, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti anunta trimiterea in judecata a 34 de persoane, implicati fiind medici si farmacisti din Capitala, acuzati ca au falsificat mii de retete medicale, inseland Casa Nationala de Asigurari cu 1,6 milioane lei.

Opt ani a durat procesul la Tribunalul Bucuresti, instanta care aplica in decembrie 2020 cateva condamnari cu suspendare, dupa care au urmat alti doi ani de dezbateri la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta ultima instanta a dat si verdictul final: toti inculpatii au fost achitati sau a fost incetat procesul penal impotriva lor pentru ca, intre timp, faptele s-au prescris, relateaza Agerpres.

Medicii si farmacistii din acest dosar sunt acuzati ca au falsificat 4.000 de retete medicale, prejudiciul produs Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti fiind de 1,6 milioane lei. Pe unele dintre retete figurau si numele unor persoane decedate, mai relateaza sursa citata.

Sumele decontate de la CASMB variau intre 30% si 100% din valoarea retetei.

Etichete: dosar retete false, farmacisti, decontare retete CASMB