Legea privind reforma in domeniul sanatatii | Gestionarea medicamentelor expirate sau nefolosite

  • 12-oct.-2023
Legea privind reforma in domeniul sanatatii | Gestionarea medicamentelor expirate sau nefolosite

Initiativa legislativa privind modificarile si completarile la Legea privind reforma in domeniul sanatatii care vizeaza gestionarea medicamentelor expirate sau nefolosite, a fost promultata de catre presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit noii legislatii, medicamentele expirate sau neutilizate provenite de la populatie vor fi colectate la spitale publice sau private, care sunt obligate sa le primeasca in scopul eliminarii lor finale, relateaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, costurile pentru desfasurarea operatiunilor de catre spitalele publice sau private se asigura prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Metodologia se stabileste prin norme aprobate prin ordin al ministrului Sanatatii.

Pe ambalajul medicamentelor trebuie mentionat: „Medicamentele expirate si/sau neutilizate trebuie returnate la spitale publice sau private”.

Medicamentele expirate sau neutilizate sunt considerate deseuri periculoase, potrivit noilor prevederi.

Etichete: legea privind reforma in domeniul sanatatii, gestionarea medicamentelor expirate, colectare medicamente expirate