Medicamente compensate cu 90% pentru asiguratii cu pensie de pana la 1.608 lei

  • 04-ian.-2023
Medicamente compensate cu 90% pentru asiguratii cu pensie de pana la 1.608 lei

Plafonul de pensie pana la care se compenseaza cu 90% pretul de referinta al medicamentelor de pe sublista B creste, de la 1 ianuarie 2023, de la 1429 lei la 1608 lei, conform Hotararii de Guvern nr. 1556/2022, publicata in Monitorul Oficial, la finalul anului 2022.

Potrivit CNAS, de programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor beneficiaza toti pensionarii cu venituri din pensii si indemnizatie sociala sub valoarea mentionata, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri.

“Totodata, precizam ca la stabilirea plafonului de pensie pana la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se ia in calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanta de Urgenta nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat si beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special platite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/luna. Acest ajutor se va acorda in doua transe, in lunile ianuarie si octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.”, transmite Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Potrivit sursei citate, casele de asigurari de sanatate au luat deja masuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutatile care survin in modul de aplicare a Programului pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor.

Etichete: plafon pensie compensare medicamente, medicamente compensate, cnas