Misiune umanitara pentru Republica Moldova. Transport umanitar peste Prut

  • 06-mai-2020
Misiune umanitara pentru Republica Moldova. Transport umanitar peste Prut

Miercuri, 6 mai, un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protectie si produse sanitare a plecat catre Republica Moldova, in sprijinul echipelor care intervin in lupta impotriva pandemiei generata de Covid-19, in tara vecina.

Ajutorul oferit cetatenilor din Republica Moldova consta in 500.000 de masti de protectie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protectie, 200.000 de manusi, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativa pentru transportul pe targa si aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Echipamentele de protectie si produsele sanitare au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii in conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, in cadrul efortului comun de combatare a infectarii cu noul tip de coronavirus.

Transportul echipamentelor va fi realizat cu camioane apartinand Ministerului Apararii Nationale si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La plecarea in misiune, cei peste 40 de militari din MApN si IGSU care executa aceasta misiune de transport au fost intampinati de premierul Romaniei, Ludovic Orban, ministrul sanatatii, Nelu Tataru, ministrul apararii nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, Seful Statului Major al Aparii, general- locotenent Daniel Petrescu, ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, Seful Departamentui pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, si inspectorul general al IGSU, general de brigada Dan- Paul Iamandi.