O noua actualizare a Canamed | 39 de medicamente introduse de la 1 noiembrie

  • 11-oct.-2022
O noua actualizare a Canamed | 39 de medicamente introduse de la 1 noiembrie

Potrivit unui proiect de ordin postat in Transparenta Decizionala, Ministerul Sanatatii va realiza o noua actualizare a Catalogului national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed). Masura va intra in vigoare la data de 1 noiembrie 2022.

Mai exact, initiativa legislativa prevede introducerea a 39 de medicamente in Canamed, modificarea a 64 de pozitii si abrogarea a 7 pozitii.

Printre medicamentele care ar urma sa fie introduse in Canamed, de la 1 noiembrie 2022, se numara: Dasatinib Zentiva 50, 70, 100 mg; Bixodalan 250, 500, 1.000 mg si Adynovi 3000 UI/5 ml

Ultima corectie a preturilor din Canamed a fost initiata in luna iulie a acestui an.

Preturile maxime stabilite de minister in Canamed sunt obligatorii pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente din Romania care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, cu casele de asigurari de sanatate sau cu directiile de sanatate publica judetene.

Pentru farmaciile sau alte entitati care nu se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, cu directiile de sanatate publica judetene sau cu Ministerul Sanatatii, preturile sunt cuprinse in Catalogul public.

Etichete: canamed, medicamente canamed, actualizare canamed