Pacientii vor avea acces mai usor la tratamente in oftalmologie si cardiologie

  • 28-mai-2020
Pacientii vor avea acces mai usor la tratamente in oftalmologie si cardiologie

Intr-un comunicat de presa, Bayer anunta ca odata cu actualizarea Listei de medicamente compensate, care va intra in vigoare la data de 1 iunie 2020, conform Hotararii de Guvern nr. 315 din 23 aprilie 2020, publicata in Monitorul Oficial, nr. 336/24.04.2020, medicamentul Xarelto (rivaroxabanum) 15 mg & 20 mg comprimate filmate din portofoliul Bayer va fi compensat 50% prin contractare Cost-Volum, iar medicamentul Eylea (aflibercept) din portofoliul Bayer va fi compensat 100% prin contractare Cost-Volum.

Prescrierea se va putea realiza in baza protocoalelor terapeutice, ulterior includerii medicamentelor Xarelto 15 mg & 20 mg comprimate filmate si Eylea 40 mg/ml solutie injectabila in flacon in sistemul informatic al CNAS.

Xarelto (rivaroxabanum) 15 mg & 20 mg comprimate filmate va fi compensat 50% in urmatoarele indicatii:

  • Prevenirea accidentului vascular cerebral si a emboliei sistemice la pacientii adulti cu fibrilatie atriala non-valvulara si cu unul sau mai multi factori de risc, cum sunt: accidentul vascular cerebral sau accidentul ischemic tranzitor in antecedente; varsta≥75 ani; hipertensiune arteriala; diabet zaharat; insuficienta cardiaca simptomatica (clasa NYHA ≥ II). Aceasta indicatie se codifica la prescriere prin codul 486 (conform clasificarii internationale a maladiilor, revizia a 10-a, varianta 999 coduri de boala)
  • Tratamentul trombozei venoase profunde (TVP), al emboliei pulmonare (EP), precum si prevenirea TVP recurente si a EP recurente. Aceasta indicatie, indiferent de localizare, se codifica la presciere prin codul 490 (conform clasificarii internationale a maladiilor, revizia a 10-a, varianta 999 coduri de boala)

Eylea (aflibercept) 40 mg/ml solutie injectabila in flacon va fi de la 1 iunie singurul medicament din clasa anti-VEGF aprobat pentru tratamentul unor afectiuni retiniene si care va beneficia de compensare 100%.

Medicamentul Eylea 40 mg/ml solutie injectabila in flacon va fi compensat 100% la adulti pentru tratamentul:

  • degenerescentei maculare legata de vârsta (DMLV) forma neovasculara (umeda)
  • afectarii acuitatii vizuale determinata de edemul macular diabetic (EMD)
  • afectarii acuitatii vizuale determinata de edemul macular secundar ocluziei venei retinei (OVR de ram sau OVR centrala)
  • Aceaste indicatii se codifica la prescriere prin codul 414 – alte afectiuni retiniene (conform clasificarii internationale a maladiilor, revizia a 10-a, varianta 999 coduri de boala)

Datorita mecanismului de actiune unic si inovator, Eylea 40 mg/ml solutie injectabila in flacon ofera un raspuns puternic, rapid si de durata la pacientii cu patologie de neovascularizatie, oferindu-le posibilitatea de a-si mentine sau imbunatati acuitatea vizuala si de a-si desfasura, in conditii optime, activitatile zilnice.

Referinte: *Hotararea de Guvern nr. 315 din 23 aprilie 2020, publicata in Monitorul Oficial, nr. 336/24.04.2020
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MDU1ODE0NzY1MjU5RSszMA==

Despre Bayer

Bayer este o companie globala cu competente cheie in domeniul Stiintelor Vietii, respectiv sanatate si agricultura. Produsele si serviciile oferite sunt special concepute pentru a fi in beneficiul oamenilor, contribuind la depasirea provocarilor uriase pe care le presupune o populaţie globala in crestere si imbatranita. Totodata, Grupul isi propune sa isi imbunatateasca profitabilitatea si sa creeze valoare prin inovatie si dezvoltare. Bayer s-a angajat sa respecte principiile dezvoltarii sustenabile, iar brand-ul Bayer este un etalon de incredere, autenticitate si calitate, in intreaga lume. In anul fiscal 2019, Grupul avea aproximativ 104,000 de angajati si a inregistrat vanzari de 43,5 de miliarde Euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,9 miliarde de Euro, iar cele cu Cercetarea si Dezvoltarea la 5,3 miliarde de Euro. Pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati www.bayer.com.