Paun: Ar trebui sa recunoastem contributia industriei farma pentru sanatatea populatiei

  • 14-mai-2024
Paun: Ar trebui sa recunoastem contributia industriei farma pentru sanatatea populatiei

Consilierul prezidential Diana Paun, spune trebuie recunoscuta si valorizata contributia industriei farmaceutice pentru sanatatea populatiei, avand in vedere participarea acesteia alaturi de autoritati la dezbaterile privind elaborarea unor noi legi.

“Cred ca ar trebui sa recunoastem si sa valorizam contributia industriei farma pentru sanatatea populatiei, pentru ca industria farma a fost alaturi de autoritati la toate dezbaterile care au initiat legi, de la ordine de ministru pana la legi organice, in beneficiul populatiei. (…) Participarea activa a industriei farma la inovare a facut ca in pandemie sa avem rapid atat vaccinuri, cat si medicamente atat de utile pentru tratamentul pacientilor COVID si cred ca este cel mai bun model de exemplu la nivel international de colaborare intre autoritati si industria farma atunci cand vorbim despre vaccinuri si medicamente care sunt atat de utile mai ales ca ele au venit repede, s-au dovedit eficiente si, in ciuda discutiilor existente, trebuie sa recunoastem ca daca vaccinarea nu exista am fi trecut mult mai greu peste pandemie”, a afirmat Diana Paun la Conferinta ‘Industria farmaceutica, partener strategic al statului in sanatate’, potrivit Agerpres.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Valeria Herdea, a subliniat, la randul sau, importanta educatiei pentru sanatate, dar si a preventiei.

“Alocarea bugetara intr-o tara inseamna previziunea pentru sistemul medical, dar previziunea este data si de nivelul de boala, de starea de boala a unei natiuni. Noi discutam despre o tara in care unul din patru sunt hipertensivi, unul din patru sunt diabetici, obezi, nu numai cu probleme foarte serioase, dar, in primul rand, cu probleme de preventie foarte serioase. (…) Avem doua mari lucruri de facut din punctul meu de vede: unu – educatia pentru sanatate, doi preventie si accentul pe preventie va fi cel care ne va da gura de oxigen de care avem nevoie”, a declarat si presedintele CNAS, potrivit sursei citate.

Etichete: farma, industrie farmaceutica, diana paun