Proiect privind desfasurarea examenului de rezidentiat 2022 in medicina si farmacie

  • 07-oct.-2022
Proiect privind desfasurarea examenului de rezidentiat 2022 in medicina si farmacie

Ministerul Sanatatii a postat in Transparenta Decizionala un proiect de ordin privind metodologia de concurs de admitere in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie.
Potrivit initiativei legislative, concursul va avea loc la data de 20 noiembrie 2022 si se va desfasura in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Numarul de locuri si posturi pe domenii si specialitati se stabileste defalcat pe centre universitare, inclusiv pentru centrele universitare cu facultati de medicina, medicina dentara si farmacie, in functie de capacitatile de pregatire pe specialitati ale acestora, de catre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie din Romania si se aproba prin ordin al ministrului sanatatii.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu.

Medicii, medicii dentisti/medicii stomatologi si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Mai multe detalii privind bibiografia si tematica de examen pot fi gasite in Proiectul de Ordin postat pe site-ul Ministerului Sanatatii, AICI.

Etichete: rezidentiat 2022, examen rezidentiat 2022, rezidentiat farmacisti 2022