Recomandari pentru farmacisti in timpul pandemiei cu COVID-19

  • 16-apr.-2020
Recomandari pentru farmacisti in timpul pandemiei cu COVID-19

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) a emis un set de recomandari adresate farmacistilor.

„Toti cei care intra in farmacie trebuie sa poarte o masca sau un accesoriu pentru acoperirea fetei, indiferent de simptome. Aceasta protectie nu trebuie aplicata copiilor mici sub 2 ani sau persoanelor care au probleme cu respiratia. Nu se aplica nici persoanelor in stare de inconstienta, incapabile sa inlature masca fara asistenta.

Farmacistii si tehnicienii farmaciei ar trebui sa poarte intotdeauna o masca in timp ce se afla in farmacie.

Se amana si se reprogrameaza livrarile unor servicii de prevenire clinica, cum ar fi imunizarile adultilor, care necesita intalniri fata in fata.

Acest ghid se aplica intregului personal al farmaciei pentru a reduce riscul de expunere in timpul pandemiei COVID-19 . Ca o parte vitala a sistemului de sanatate, farmaciile joaca un rol important in furnizarea de medicamente, vaccinuri si servicii critice de sanatatea publica.

Asigurarea functionarii continue a farmaciilor in timpul pandemiei COVID-19 este importanta. In timpul pandemiei, personalul farmaciei poate reduce riscul de expunere la noul coronavirus COVID-19 utilizand principiile prevenirii infectiilor si distantarii sociale.”