Spitalele vor primi gratuit un medicament fabricat la Antibiotice Iasi

  • 30-apr.-2020
Spitalele vor primi gratuit un medicament fabricat la Antibiotice Iasi

Spitalele vor primi gratuit un medicament fabricat la Antibiotice, folosit in tratamentul contra coronavirusului, este un anunt facut de compania din Iasi pe pagina sa de Facebook.

Antibiotice Iasi va produce in doua etape un medicament folosit in tratamentul contra COVID-19.

3,5 mil. comprimate de cate 200 mg/cpr vor iesi pe portile fabricii pana la finalul anului, in iarna.

„In aceasta saptamana, substanta activa hidroxiclorochina va ajunge la compania Antibiotice, Productia se va realiza in sectia comprimate din cadrul diviziei de forme solide orale, care are o capacitate de aproximativ 500 mil. cpr/an“, au transmis reprezentantii Anti­biotice pentru Ziarul Financiar.

In prima faza va produce 1 mil. comprimate, urmand sa reia productia si in toamna, cand este asteptata o posibila revenire a virusului.

„In cadrul companiei va exista un stoc de rezerva anuntat la Ministerul Sanatatii care va putea comanda si beneficia de acest produs in functie de necesitati”, a declarat Ioan NANI, directorul general Antibiotice.

Medicamentele vor fi destinate exclusiv si gratuit tuturor spitalelor pentru tratamentul pacientilor cu COVID-19.

Amintim ca Antibiotice a reluat productia de Paracetamol si Novocalmin, (eliberate pe baza de reteta), medicamente folosite in tratamentul febrei la pacientii cu COVID19, in contextul cererii mari din partea spitalelor si a pacientilor.