Vaccin anti-coronavirus in faza de testare umana

  • 26-mai-2020
Vaccin anti-coronavirus in faza de testare umana

Conform Mediafax, compania farmaceutica Novavax incepe testarea unui potential vaccin anti-coronavirus. 130 de australieni s-au oferit voluntari.

Compania farmaceutica americana Novavax, cu sediul in Maryland, va incepe testarea unui vaccin anti-coronavirus pe 130 de voluntari australieni, scrie Fox News.

Miliardarul si filantropul Bill Gates, fondator al Microsoft, a finantat initiativa cu 388 milioane dolari prin intermediul Coalition for Epidemic Preparedness and Innovation (CEPI).

Administrarea vaccinului primilor participanti este un pas inainte, care ne aduce mai aproape de obiectivul de a invinge aceasta pandemie de COVID-19, a declarat Stanley Erck, CEO Novavax.

Un sondaj efectuat in Australia, tara in care va avea loc testarea, a relevat faptul ca 1 din 8 cetateni il vad pe Bill Gates ca fiind in legatura cu aparitia coronavirusului.

Miliardarul Bill Gates este tinta unor teorii ale conspiratiei distribuite masiv pe retelele de socializare. Conspirationistii sustin ca fondatorul Microsoft are un plan de depopulare, dar si de faptul ca vrea sa ii microcipeze pe cei vaccinati.

Pe langa Novavax, o alta companie americana, Moderna, testeaza un potential vaccin.