Lista farmaciilor care elibereaza pastilele de iodura de potasiu

  • 09-aug.-2022
Lista farmaciilor care elibereaza pastilele de iodura de potasiu

Pastilele de iod se elibereaza in peste 2.500 de farmacii din Romania. Distribuirea acestora se face in scopul administrarii la populatia de pana in 40 de ani NUMAI in caz de expunere dupa un incident nuclear. Este contraindicata administrarea preventiva a comprimatelor, precizeaza Ministerul Sanatatii.

“Inca de la inceputul conflictului din Ucraina, Ministerul Sanatatii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod si a initiat o campanie de informare a populatiei referitoare la modul de utilizare a acestora. Distributia catre populatie se face in mod gratuit pe baza prescriptiei eliberata de catre medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementeaza activitatea este in vigoare inca din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se elibereaza in peste 2.500 de farmacii, lista acestora regasindu-se pe site-ul Ministerului Sanatatii”, mai trasmite MS.

De altfel, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat ca distributia pilulelor este perfect functionala.

Lista farmaciilor de unde se elibereaza pastilele de iodura de potasiu, AICI.

Ordinul Nr. 1.648 din 21 iunie 2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodura de potasiu 65 mg comprimate catre populatie, AICI.

 

Etichete: pastile de iod, farmacii care elibereaza iodura de potasiu, ordinul nr. 1.648 din 21 iunie 2022