ANMDMR: Lista tuturor studiilor clinice autorizate in 2022, in Romania

  • 22-aug.-2022
ANMDMR: Lista tuturor studiilor clinice autorizate in 2022, in Romania

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a publicat lista tuturor studiilor clinice autorizate in acest an, in Romania, aflate in curs de desfasurare.

Astfel, prin consultarea acestei Liste, pacientii, in functie de afectiunea pe care o au, pot identifica centrele medicale autorizate in Romania sa desfasoare studii clinice pentru diverse patologii.

“Decizia de includere a unui pacient intr-un studiu clinic apartine medicului investigator, pe baza unor criterii riguros stabilite. Medicul investigator va indruma si orienta pacientul in tot acest demers, incepand cu informarea corecta si completa a acestuia precum si semnarea consimtamantului informat privind studiul clinic.”, precizeaza Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) intr-o informare publica.

La recomandarea Comisiei Europeane a fost creat Registrul public European care include studiile clinice cu beneficiu terapeutic aprobate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, prin accesarea link-ului https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/search, existent la finalul Listei postate pe site-ul ANMDMR si introducerea in motorul de cautare a numarului EudraCT aferent studiului de interes, pot fi gasite informatii precum: numele complet al studiului, informatii despre sponsor, afectiunea medicala sau informatii legate de criteriile de includere si excludere in studiu.

Mai multe informatii despre studiile clinice pot fi accesate AICI.

Etichete: studii clinice, lista studii clinice romania, ANMDMR