Orban: „Mi s-a garantat ca se rezolva. Daca nu, conducerea ANMDM va trebui sa plece”

  • 07-apr.-2020
Orban: „Mi s-a garantat ca se rezolva. Daca nu, conducerea ANMDM va trebui sa plece”

Premierului Ludovic Orban i s-a atras atentia despre criza unor medicamente pentru diabet, care de mai multe saptamani lipsesc din farmacii.

„Euthyrox este pentru tiroida, aici am avut o discutie cu ANMDM, am participat saptamana trecuta la sedinta operativa de la Ministerul Sanatatii si mi s-a garantat ca de saptamana viitoare exista o substanta echivalenta, ca se va rezolva problema. De asemenea, e o problema pe piata legata de tratamentul pentru diabet. Sunt doua produse acolo. Mi s-a garantat, daca nu, va trebui sa plece acasa conducerea ANMDM pentru ca trebuie sa stabileasca cu producatorii si producatorii care sunt pe piata romaneasca sa garanteze stocurile necesare pe o perioada de timp, mi se pare ca pe sase luni de zile. Ori daca un producator sau un distribuitor nu isi respecta aceasta intelegere si ANMDM nu ia decizii, inseamna ca ANMDM nu functioneaza”, a spus premiuerul la un post de televiziune.

Premierul a atras atentia ca trebuie sa creasca productia interna a mai multor medicamente cautate:

„Trebuie sa avem in vedere cresterea capacitatii de a produce cat mai multe medicamente care sunt cautate. De asemenea, sa fim mai atenti cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am intalnit in care produse fabricate in Romania au fost scoase de piata chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substante echivalente la preturi de 20 pana la 50 de ori mai mari fata de produsele care ar fi fost fabricate in Romania”, a mai adaugat premierul Ludovic Orban.

Pe acelasi subiect