Program de masterat de farmacovigilenta la Facultatea de Farmacie a UMF Targu Mures

  • 29-aug.-2023
Program de masterat de farmacovigilenta la Facultatea de Farmacie a UMF Targu Mures

Facultatea de Farmacie a Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Targu Mures a anuntat lansarea unui nou program de masterat de farmacovigilenta, in parteneriat cu compania Astra Zeneca, intitulat ‘Medicamentul de la uz la abuz. Farmacovigilenta si reglementare’.

Programul urmareste siguranta pacientilor si o mai buna gestionare a riscurilor legate de utilizarea medicamentelor si se adreseaza absolventilor Facultatilor de Medicina si Farmacie, dar si specialistilor care provin din mediul socio-economic (industrie farmaceutica, organisme cu atributii de reglementare si control a medicamentului si suplimentelor alimentare) si care justifica cunostinte de baza in specialitatile abordate prin masterat.

“Programul a fost creat cu scopul de a raspunde nevoilor actuale ale sistemului de sanatate si industriei farmaceutice, formand specialisti competenti si capabili in domeniul farmacovigilentei. Noul program se axeaza pe monitorizarea eficacitatii si sigurantei farmacoterapiei, evaluarea intoxicatiilor medicamentoase, optimizarea terapiei si identificarea solutiilor pentru reducerea consumului abuziv de medicamente. Acesta include stagii practice la Centrul de excelenta in farmacovigilenta din Targu Mures, realizate cu sprijinul companiei Astra Zeneca.”, transmite Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Targu Mures intr-un comunicat de presa.

Programul este coordonat de prof. univ. dr. Vari Camil-Eugen, iar cadrele didactice de la UMFST G.E. Palade Tg. Mures vor colabora cu specialisti in farmacovigilenta din cadrul companiei Astra Zeneca pentru a pregati viitorii specialisti.

Potrivit sursei citate, masteranzii vor dobandi competente esentiale, precum: evaluarea eficacitatii si sigurantei tratamentelor, elaborarea planurilor de supraveghere post-marketing, identificarea si propunerea de solutii pentru intoxicatii medicamentoase si dezvoltarea de metode eficiente pentru analiza probelor biologice.

“Pentru anul universitar 2023/2024 sunt alocate 50 de locuri, iar inscrierile se realizeaza in perioada 1-8 septembrie 2023 (in ultima zi, pana cel mai tarziu la ora 12.00). Examenul de admitere va avea loc in 11 septembrie 2023, in conformitate cu tematica si conditiile aprobate si consta intr-un interviu din tematica si bibliografia afisata pe site.”, mai precizeaza Universitatea din Targu Mures.

Etichete: farmacovigilenta, program de masterat de farmacovigilenta, facultatea din targu mures