Test de sarcina pe baza de saliva, in farmacii din 2023

  • 10-nov.-2022
Test de sarcina pe baza de saliva, in farmacii din 2023

Un test de sarcina bazat pe saliva si dezvoltat in Israel, urmeaza sa fie lansat in Europa si nu numai, incepand cu anul 2023, potrivit DPA.

Testul dezvoltat de un start-up din Israel este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei. Acesta va ajunge in farmaciile din Europa, Africa de Sud si Israel in primul trimestru al anului 2023, relateaza si Agerpres.

Potrivit susrelor citate, produsul este foarte simplu, usor de folosit si ofera rezultate precise in doar cateva minuteā€, au declarat reprezentantii companiei Salignostics.

Acestia mai precizeaza ca este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu cu ajutorul salivei, in loc sa foloseasca urina, asa cum se intampla in cazul testelor traditionale.

Noul test reuseste acest lucru prin depistarea in saliva a unui hormon de sarcina si poate fi utilizat inca din primele zile de intarziere a ciclului menstrual. Din datele preliminare, reiese ca testul are o sensibilitate de 95% si o specificitate de 97%.

Etichete: test de sarcina, test de sarcina saliva, test de sarcina in farmacii